MAEI SIERADEN
NIJMEGEN • MAEI is een sieradenmerk ontworpen door Marieke Slangen en geïnspireerd door volkskunst uit verschillende landen. Kenmerkend zijn de vrolijke, handbeschilderde kralen. Marieke: "Als kind al was ik helemaal verzot op folklore. Urenlang kon ik bladeren in boeken met fotos en tekeningen over verre landen, beschilderde meubelstukken, klederdracht en beschilderd aardewerk.

Vorm van kunst
Deze voorliefde voor folkore kwam tot uiting in de door haar handbeschilderde houten kralen. "Ik ben gaan reizen naar landen als Mexico en India, waar ik met eigen oog kon zien wat als kind in boeken had gezien. In 2007 kwam ik in contact met een aantal Indiase kunstenaars. Zij bleken in staat om mijn ontwerpen te reproduceren." Terug in Nederland ben ik de eerste collectie gaan maken. Het sieradenlabel MAEI werd een feit.

Maatschappelijk, artistiek, eerlijk en inspirerend
Dit zijn de dingen die ik belangrijk vind en die daarmee ook voor het label erg belangrijk zijn. Het is zo leuk om samen te kunnen werken met mensen aan de andere kant van de wereld. Zij schilderen voor mij de kralen, en ik zorg dat zij een goed inkomen hebben om hun gezin te onderhouden." Ik wil iets goeds doen met het label, maar vooral wil ik graag mooie sieraden maken waar mensen vrolijk van worden.
mail ons
0031.24 750 4932
Van Peltlaan 205
6533 ZE Nijmegen, Nederland
breng me hierheen